Hernia en ischias

Chiropractie voor hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Doordat de uitstulping op de zenuwen kan drukken, ontstaat pijn en eventueel uitval van de zenuw. Een hernia wordt veroorzaakt doordat een tussenwervelschijf zijn soepelheid verliest. Het kan daardoor schokken en bepaalde bewegingen niet goed meer opvangen. Daardoor ontstaan er scheurtjes in de buitenkant van de schijf en de zachte kern kan naar buiten uitstulpen.

Meestal komt een hernia voor in de onderrug of in de nek. Kenmerken zijn pijnklachten in het been of de arm. Verder kan ook een doof gevoel, tintelingen of spierkrachtverlies optreden door uitval van de zenuw.

De pijnklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een ontstekingsreactie, deze veroorzaakt dezelfde symptomen. Het is dus van belang om de oorzaak te achterhalen voor een juiste behandeling. De chiropractor helpt u hierbij.

Ischias

Ischias is zenuwpijn in de bil en kan uitstralen naar het been. De ischias zenuw wordt ook wel grote beenzenuw genoemd en loopt van het ruggenmerg, via de bil langs de achterkant van het been. Deze zenuw kan geïrriteerd of ontstoken raken door dat deze knel kan komen te zitten en veroorzaakt de pijn.

De beknelling kan veroorzaakt worden door een hernia, maar andere oorzaken zijn ook mogelijk. Spierklachten en pijn in de SI gewrichten kunnen de uitstralingspijn ook de oorzaak zijn. Andere klachten die kunnen voorkomen zijn een doof gevoel, tintelingen en verminderde spierkracht.

De klachten kunnen lijken op een hernia. Het is dus van belang om het gehele bewegingsapparaat te onderzoeken om de oorzaak vast te stellen.

Chiropractie kan een uitkomst bieden bij deze klachten. Neem voor meer informatie contact met ons op of om een afspraak te maken om te beoordelen wat wij voor u kunnen betekenen.