Artrose / slijtage

Chiropractie voor artrose en slijtage

Artrose wordt ook wel slijtage genoemd. Artrose is een gewrichtsaandoening, die ontstaat in het natuurlijk verouderingsproces. De kwaliteit van het kraakbeek gaat achteruit en de flexibiliteit van het kraakbeen vermindert. Dit is een normaal verschijnsel en treedt feitelijk op bij iedereen, in meer of mindere mate.

De chiropractor kan de artrose niet wegnemen. Maar toch is er wel wat aan te doen. Het verouderingsproces is niet terug te draaien, maar pijn en stijfheid kan wel verminderd worden. Artrose is niet voor iedereen pijnlijk, dat verschilt van persoon tot persoon. Eventuele pijn kan ook komen door andere oorzaken. De chiropractor probeert dit voor u te achterhalen en de oorzaak te behandelen.

De meeste klachten van artrose komen voor in de rug, knie en heup. En is te herkennen aan stijfheid, voornamelijk in de morgen. Bewegen is moeilijk en vaak pijnlijk. In de loop van de dag gaat dit beter. Alleen in een vergevorderde artrose blijft de pijn aanwezig.

Het is van belang om het gehele bewegingsapparaat te onderzoeken om klachten te verminderen. Door de functie van gewrichten te verbeteren, kan de mobiliteit worden verbeterd.

Chiropractie kan een uitkomst bieden bij deze klachten. Neem voor meer informatie contact met ons op of om een afspraak te maken om te beoordelen wat wij voor u kunnen betekenen.